Každý den vypijeme spoustu nápojů. Jen jeden má ale nezapomenutelnou zlatavou barvu a jemné a nasládlé aroma. Bílý čaj je rozdílný od těch, které běžně každodenně pijeme. Varianty, jež známe, jsou mnohem silnější a pronikavější. Černá a zelená varianta, která je u nás mnohem populárnější se tomuto speciálnímu nemůže ani zdaleka vyrovnat. Navíc, je i mnohem blahodárnější pro naše tělo. Obsahuje antioxidanty, které z našeho těla vyplavují zbytečné usazeniny a toxiny, které mnohdy stojí za tím, že se v našem těle rozvine i rakovinotvorné bujení.

Udělejte něco správného pro své tělo

Tento nápoj má kořeny již ve starověké Číně, kdy jej popíjel sám císař. Vítal jim své návštěvy, aby jim ukázal velký vliv a bohatství, kterým jeho říše oplývá. Jeho výroba je dost náročná, protože jemnou a vyváženou chuť lze získat jen sběrem lístků, které celou dobu rostou v přítmí a ve stínu. Proto se v nich nerozvine tvorba chlorofylu v takovém množství, jako u sluncem osvícených rostlinek. Lístky jsou poté bezbarvější a odvar z nich jemnější.

5/5 - (1 vote)